Unieke eigen kookstijl, rijk en gelaagd

Vermeer

tot €75

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Prins Hendrikkade 59-72
1012 AD Amsterdam
020-5564885
www.restaurantvermeer.nl

Unieke eigen kookstijl, rijk en gelaagd

Uit het visuele aspect, de geuren en smaken en het volume van de gerechten komt duidelijk de klassieke scholing van Chris Naylor naar voren. Producten en ingrediënten van het seizoen worden met veel precisie klaargemaakt en blijven qua smaak herkenbaar aanwezig in de creaties. De gerechten bezitten veel aromatische inhoud en vulling, maar blijven tegelijk goed verteerbaar en zeer toegankelijk. Groenten vormen duidelijk de spil binnen ieder gerecht. De keuze is dikwijls verrassend en de bereidingswijzen zijn zeer gevarieerd en eigentijds. Vlees en vis worden hier op creatieve wijze mee gecombineerd en geïntegreerd. Mooi ingepaste zuren zorgen voor contrast en levendigheid, terwijl we de laatste tijd ook afwisselend gedoseerde pikante toetsen proeven, vaak ingebracht via een oosterse component, maar het kan bijvoorbeeld ook een Mexicaanse invloed zijn. Het team van Chris en zijn rechterhand Vilmos Dohnal oogt zelfverzekerd en straalt rust uit. Het menu dat ze serveren getuigt van een unieke eigen stijl en is iets om trots op te zijn. En de prijs-kwaliteitverhouding is voorbeeldig. Sommelier Simon Veldman en maître Bjorn van Aalst kennen de zeer fraaie wijnkaart door en door. Veel echte verrassingen, breed aanbod en met overtuiging gebrachte wijnadviezen. De arrangementswijnen worden hier zoals gebruikelijk bijna uitsluitend uit magnums geschonken. Ze zijn hierdoor beter op dronk en vaak aangenamer bij de gerechten. Dikwijls gaat het ook om oudere, meer ontwikkelde jaargangen; de rijpe tonen doen het perfect bij de rijke, gelaagde kookstijl van Chris en Vilmos

Vind een restaurant