Onderscheidend, smaakvol, hoog niveau

8,9

Vermeer

tot €75

u
9,0
w
9,0
t
9,0
r
8,5
Prins Hendrikkade 59-72
1012 AD Amsterdam
020-5564885
www.restaurantvermeer.nl

Onderscheidend, smaakvol, hoog niveau

Keuken met een duidelijk eigen stijl. Chef Chris Naylor heeft zijn voorliefde voor groenten ietwat getemperd, met als resultaat een evenwichtiger en minder heftige stijl. Hij verkeert in de vorm van zijn leven, straalt plezier uit en treft het met zijn rechterhand Vilmos Dohnal. De semi-klassieke gerechten hebben een kenmerkende smaak, met ruime aroma’s en balans en minstens zo belangrijk: ze laten de rust in de keuken zien. Elk bord klopt. Belangrijk issues zijn verder smeuïgheid en een verrassende productkeuze. Ook de presentaties zijn fraai. Naylor lijkt klaar te zijn voor de volgende stap. Sommelier Simon Veldman kent de wijnkaart als zijn broekzak. Veel echte verrassingen, breed aanbod en met overtuiging gebrachte wijnadviezen. Dikke pluim hiervoor, want die combi’s zijn zelden alledaags. Er hangt hier een goede sfeer, met de vele internationale gasten. Je voelt je direct welkom. De zwarte brigade onder leiding van Bjorn van Aalst opereert zoals het op dit niveau hoort. En de prijsstelling is correct, zeker gezien de kwaliteit van de keuken.
8,9

Vind een restaurant