Complex en aromatisch, schakering en levendigheid

Tribeca

€100+

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Jan Deckersstraat 7
5591 HN Heeze
040-2263232
www.restaurant-tribeca.nl

Complex en aromatisch, schakering en levendigheid

Misschien wel de meest verfijnde en complexe keuken van het jaar. Chef Jan Sobecki bereidt oogverblindend mooie creaties – van amuse tot en met dessert. Het zijn perfecte voorbeelden van harmonie, schakering en levendigheid die je een compleet menu lang in vervoering brengen. We dachten dat hij vorig jaar de perfectie had bereikt, maar Sobecki bewijst opnieuw dat het nóg beter kan. ‘Beleving’, verrassingseffecten, kunstjes en acts – deze chef heeft het allemaal niet nodig om indruk te maken. Gerechten en wijnen zijn hier voldoende om het plaatje compleet te maken. Alle details kloppen en de kwaliteit is continu hoog, op macro- en microniveau. De zwarte brigade heeft een sterke bezetting. Aan wijnkennis en wijn-spijservaring geen gebrek. Roy Pelgrim voert samen met sommeliers Adriaan Visser en sinds kort Joost Mengerink (voorheen Noble) een superteam aan. Timing, knowhow en rolverdeling zijn optimaal. De service is vriendelijk, attent en geruisloos: aanwezig indien nodig, onzichtbaar indien gewenst. Ook hier valt alles op zijn plaats. De wijnkaart blijft in ontwikkeling en dat is wel zo prettig voor de liefhebber. Veel bekende wijnen uit het duurdere segment, maar ook volop aandacht voor goed betaalbare flessen. De nadruk ligt op eerlijke wijnen met een verhaal: zuiver van smaak, zonder opsmuk. De goede verdeling tussen oude en nieuwe wereld en tussen modern en klassiek zie je terug in de wijnarrangementen; schakering en niveau sluiten naadloos aan bij de gerechten. Uitstraling en sfeer van het restaurant zijn rustig, onopvallend eigenlijk. Alles aandacht gaat naar wat op tafel komt. Voor iets meer beleving kun je plaatsnemen aan de ‘keukentafel’ waar je het werk in de keuken op de voet kunt volgen. Het prijsniveau is pittig, doch alles is van een hoog niveau.

Vind een restaurant