Verleidelijke smaakbelevingen met relatief weinig ingrediënten

8,8

RIJKS®

tot €75

u

9,2

w

8,4

t

8,8

r

8,5

Museumstraat 2
1071 XX Amsterdam
020-6747555
www.rijksrestaurant.nl

Verleidelijke smaakbelevingen met relatief weinig ingrediënten

Het is knap hoe RIJKS zich in vijf jaar tijd uitstekend gepositioneerd binnen de Nederlandse gastronomie. Het is geen sinecure om op een druk bezochte locatie van internationale allure als het Rijksmuseum dag in dag uit hetzelfde hoge niveau neer te zetten – kwalitatief, culinair creatief en qua logistiek. En dat de prijzen daarbij zeer schappelijk blijven maakt een bezoek extra aantrekkelijk. Executive chef Joris Bijdendijk en chefs de cuisine Ivan Beusink en Yascha Oosterberg kiezen typisch Nederlandse seizoenproducten als basis en betrekken daar op originele wijze allerlei internationale invloeden bij. Vooral de voor- en tussengerechten vallen op door hun presentatie, afwisseling en levendigheid. We proeven een mooie diversiteit aan smaken en structuren, gecombineerd met spanning en frisheid. Goed hoe telkens met relatief weinig ingrediënten verleidelijke smaakbelevingen worden samengesteld. De setting van RIJKS vraagt om een strakke logistiek en voldoende mensen in de bediening en dat lukt prima. De aandacht is goed, de service vlot en iedereen voelt zich welkom. De wijnkaart is recent vernieuwd. Op basis van de ideeën van de chef en zijn team kwam er de afgelopen tijd een topselectie tot stand met grote wijnen en beroemde wijnmakers uit de hele wereld, die passen bij het imago van RIJKS en de keukenstijl. Ook is er een reeks van de beste Nederlandse wijnen van dit moment. Daarnaast neemt het aandeel wijnen van eigenzinnige en innovatieve wijnmakers toe. De sfeer op deze plek onder het Rijksmuseum is levendig en aangenaam. Het tempo ligt gezellig hoog, zonder gehaast te worden.
8,8

Vind een restaurant