Gerechten die uitblinken in design, evenwicht en finesse

Merlet

€100+

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Duinweg 15
1871 AC Schoorl
072-5093644
www.merlet.nl

Gerechten die uitblinken in design, evenwicht en finesse

Jonathan Zandbergen, inmiddels vijf jaar chef-kok bij restaurant Merlet, laat zich graag inspireren door de slowfood-filosofie. Veel van wat op het bord komt is direct afkomstig van de directe omgeving: de duinen, de Noordzee, het Noord-Hollandse platteland. Creatieve, evenwichtige gerechten komen er uit de keuken. Het zijn plaatjes qua design en elegant en fijn van samenstelling. Je proeft dat alle ingrediënten zeer zorgvuldig geselecteerd zijn, de smaken zijn prachtig op elkaar afgestemd en elk gerecht, zelfs de kleinste amuse, klopt in elk detail. Precisie en verfijning lijken constant toe te nemen. Jonathan is overtuigend opgeklommen tot de culinaire top in Nederland. De wijnadviezen van Stefan Wierda, al 13 jaar het gezicht aan de voorkant, zijn al heel lang van hoog niveau. Hij weet waarover hij praat en schakelt binnen een arrangement soepel over van contrast naar harmonie en van klassiek naar avontuurlijk en vice versa, al naar gelang wat het menu verrijkt én wat de voorkeuren zijn van zijn gasten. Een wijnkenner en –liefhebber met een vlotte, ter zake doende babbel, een plezier om naar te luisteren. Hij kiest graag wijnen met een verhaal, afkomstig van kleinschalig en ambachtelijk werkende wijnmakers. Bij hem zijn het niet de etiketten die imponeren, maar de uitmuntend gekozen verrassingen in het glas. Stefan is een topsommelier met een duidelijk eigen smaak. Het team van de bediening is uitstekend op zijn taken berekend en goed op de hoogte wat het menu inhoudt. De service is vlot, to the point en bijzonder attent. De uitstraling van Merlet is sinds de laatste verbouwing internationaal en trendy, de zaak ziet er ruim uit, zonder dat de sfeer en warmte verloren zijn gegaan. Gezien het gebodene hanteert men een prima prijsbeleid. Je krijgt hier echt waar voor je geld.

Vind een restaurant