Ambachtelijk en duurzaam, meer spanning in de gerechten

Gebr. Hartering

tot €75

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Peperstraat 10 hs
1011 TL Amsterdam
020-4210699
www.gebrhartering.nl

Ambachtelijk en duurzaam, meer spanning in de gerechten

Gebr. Hartering blijft een begrip in Amsterdam. Met hun table d’hôte-concept behoorden ze tot de zogenaamde ‘Nieuw Ruig’-pioniers. Goed dat ze daar niets aan hebben veranderd: dagelijks een menu van vijf tot zeven gangen op basis van de beste producten van het seizoen. Duurzame producten van kleinschalige leveranciers en biologische groenten en kruiden vormen de basis in de keuken van Paul Hartering en Danny Verbraak. Het seizoen en het marktaanbod bepalen wat er dagelijks op het bord komt. De gerechten zijn goed samengesteld, de bereidingen zijn ambachtelijk, de smaken herkenbaar. Creativiteit en elegantie zijn de afgelopen jaren toegenomen, smaken worden met meer precisie gecombineerd, we proeven meer nuances. De gerechten lijken iets meer doordacht, maar de ‘ruige’, rustieke essentie van de keuken, met eerlijke, smeuïge, smaakvolle creaties, blijft intact. Pauls broer Niek is gastheer en sommelier. Hij selecteert met smaak bij verschillende gespecialiseerde importeurs vooral biowijnen en vins nature. Stuk voor stuk goed gekozen en vaak verrassende wijnen met een verhaal die uitstekend aansluiten bij de gerechten. Nieks wijnkeuzes lijken bijna intuïtief tot stand te komen en vertonen geen enkel ‘kopieergedrag’. Hij volgt geen trends, alleen die van de Gebr. Hartering. Gezellige zaak met ongedwongen sfeer, gerund door een duo met visie, smaak en passie voor het vak. Iedereen voelt zich hier welkom. ’s Zomers strekt het smalle terras voor de deur zich uit tot over de brug, en als je geluk hebt kun je ook op het bootje eten dat naast de zaak aangemeerd ligt.

Vind een restaurant