Unieke kookstijl, krachtige smaken en hoog niveau van verfijning

De Lindehof

€100+

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Beekstraat 1
5671 CS Nuenen
040-2837336
www.restaurant-delindehof.com

Unieke kookstijl, krachtige smaken en hoog niveau van verfijning

De Lindehof beschikt over een strak interieur met rustgevende aardse tinten in combinatie, een zwarte marmeren wand en een donkere vloer. Het vormt een ‘neutrale’ achtergrond voor de spraakmakende, kleurige creaties van Soenil Bahadoer. De chef-eigenaar staat bekend om zijn eigenzinnige en heel persoonlijke mix van de Franse keuken en de Surinaamse-Hindoestaanse tradities. Je vindt dan ook nergens vergelijkbare gerechten. De totaalbeleving start met een hele reeks prikkelende amuses die je klaarstomen voor het (nog) grotere werk. We proeven verfijning en raffinement versus krachtige en pittige smaken, maar zodanig goed afgewogen dat niets gaat overstemmen. Stuk voor stuk levendige, smaakvolle creaties die mede door de afwisseling van contrast en harmonie zonder moeite een menu lang blijven boeien. Soenils rechterhand is al 12 jaar Gijs Hoevenaars. Ook hij werkt met visie en precisie, zo blijkt wel uit de nauwkeurige uitleg die hij geeft bij een van de gerechten. Het menu Toque Blanche van zes gangen is fantastisch, en gezien de topkwaliteit ervan correct geprijsd. De wijnkaart mag dan van een zeer hoog niveau zijn, toch raden we aan om voor het wijnarrangement te gaan, want ook hier val je van de ene verbazing in de andere. Met dank aan gastheer-sommelier Edgaras Razminas, die compleet zijn eigen weg gaat qua wijnselectie en combinaties. Dat kan ook haast niet anders wanneer je te maken hebt met een unieke kookstijl als die van Soenil. Razminas weet als weinig anderen te spelen met smaak, contrast en harmonie. Hij volgt met zijn wijnarrangementen de diversiteit van de gerechten op de voet en geeft de menu’s een dimensie extra. In het verlengde van dit alles ligt de service: uitermate professioneel, totaal niet stijf, oprecht en met humor. Je merkt dat de hartelijkheid en het enthousiasme van de chef zelf afstraalt op zijn team en mede bepalend is voor de gemoedelijke, opgewekte sfeer. Geen wonder eigenlijk, dat hier veel met champagne gewerkt wordt. Kortom, een zaak waar alles klopt.

Vind een restaurant