Chefs imponeren met gerechten die steeds weer fantasierijker en verfijnder zijn

Ciel Bleu [Hotel Okura]

€100+

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Ferdinand Bolstraat 333
1072 LH Amsterdam
020-6787450
www.cielbleu.nl

Chefs imponeren met gerechten die steeds weer fantasierijker en verfijnder zijn

Ciel Bleu kan zonder voorbehoud gerekend worden tot de top van de Nederlandse gastronomie. Ondanks of juist dankzij het feit dat ze al 15 jaar samenwerken in de keuken van Ciel Bleu weten de twee chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman iedere keer weer te imponeren met gerechten die nog fantasierijker en verfijnder zijn. Het menu omvat louter oog- en tongstrelende creaties met opvallende en bijzondere geuren, hoge elegantie en finesse. Qua smaakopbouw zijn de menu’s perfect, de ingrediënten zijn supervers en van topkwaliteit, de cuissons uitzonderlijk en de balans immer uitmuntend. Alles klopt tot in het kleinste detail. De twee chefs willen zichzelf telkens weer overtreffen, dat proef je. Ze houden zo niet alleen zichzelf en elkaar scherp, maar ook het team van jonge chefs waaraan ze leiding geven. De veelkoppige zwarte brigade onder leiding van Pasquinel Kolk oogt zeer verzorgd en houdt alle details in de gaten. De sfeer is vrij formeel, maar zeer zeker aangenaam en ontspannen. Je wordt als gast helemaal in de watten gelegd. De wijnkaart is omvangrijk, met zorg samengesteld, vrij prijzig en vooral gericht op het internationale publiek. Veel klassieke regio’s, grote namen, goede jaargangen. We missen wel wat echte verrassingen voor de avontuurlijke wijnliefhebber. De wijnbehandeling is van topniveau: Noël Vanwittenbergh is op dat gebied een ervaren vakman. Geen moeite is hem teveel, temperatuur, glaswerk en beluchting van de wijnen zijn goed en de wijn-spijscombinaties zijn prima. Ook het niveau van het team van jonge sommeliers waaraan Noël leiding geeft is in orde. Het restaurant is gevestigd op de 23e etage van het Okura Hotel en het uitzicht over Amsterdam is dan ook uniek. Goedkoop is het niet, maar naar internationale maatstaven is het acceptabel. Een toplocatie.

Vind een restaurant