Verrassende, creatieve keuken met groente in de hoofdrol

Choux

tot €55

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

De Ruijterkade 128
1011 AC Amsterdam
020-2103090
www.choux.nl

Verrassende, creatieve keuken met groente in de hoofdrol

Het blijft een verrassende keuken bij Choux. Chef en mede-eigenaar Merijn van Berlo en zijn rechterhand David Paschenegger laten culinair een duidelijke vooruitgang zien. De gerechten zijn completer, complexer en hebben duidelijk een eigen signatuur, waarin groente de hoofdrol speelt en zijn meestal samengesteld met veel, dikwijls verrassende ingrediënten. Ze zijn fijner van opmaak, geur en smaak en de menu’s zijn doordacht van opbouw. Geuren en smaken zijn vaak anders dan je op basis van de omschrijving zou verwachten en dat maakt deze keuken extra boeiend. Soms krijg je de indruk dat de chef de grenzen van de beleving opzoekt, bijvoorbeeld door een gerecht te voorzien van felle zuren waar zelfs een vin nature moeite mee heeft. Choux is trouwens een bijzondere zaak als het over wijn gaat. Sommeliers Figo van Onna (tevens mede-eigenaar) en Olivier van Brackel hebben een voorliefde voor de vins nature. Figo kent die wereld als zijn broekzak en maakte een selectie van allerlei bekende en onbekende wijnmakers, en dat verklaart tevens de flinke hoeveelheid wijnen met een sterke persoonlijke identiteit op de kaart. Eigenzinnige, gedurfde wijnen die verrassingen opleveren in de combinaties. Ook sake’s en goed gekozen bieren blijken uitstekend te passen bij de gerechten van Choux. Figo zoekt de uitdaging en het avontuur en doet dat met lef en op hoog niveau. Je krijgt hier vriendelijke en behulpzame service onder leiding van Ymke Peverelli. De sfeer is goed en de ook door de gezellige drukte is het hier goed toeven.

Vind een restaurant