No-nonsense keuken van niveau met vis in de hoofdrol

7,8

Bridges

tot €100

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
020-5553560
www.bridgesrestaurant.nl

No-nonsense keuken van niveau met vis in de hoofdrol

Sinds eind 2018 staat de keuken van Bridges onder leiding van Raoul Meuwese, die we nog kennen van HFSLG (De Hoefslag). Visgerechten blijven de hoofdrol spelen. De keuken van Raoul Meuwese is smakelijk en stabiel, met goed bereide, elegante creaties op basis van mooie seizoenproducten, vaak met een verfrissend accent. Het hoofdproduct staat centraal, wordt met veel precisie klaargemaakt en omringd met veel andere ingrediënten. Je proeft wat je leest. De klassiek Franse uitgangspunten blijven herkenbaar, aangevuld met aantrekkelijke, goed gedoseerde invloeden uit diverse internationale keukens. De chef houdt van ‘lekker eten’: goed op smaak, met volume, niet teveel gefriemel, no-nonsense. De goed opgebouwde menu’s zijn aanraders, ook met de aangepaste wijnen die door de uitstekende sommelier (en chef de rang) Lex Deelder met het nodige respect worden behandeld en goed worden toegelicht. Over de wijn-spijscombinaties wordt duidelijk goed nagedacht; vooral matches van aromatische/vettige smaken en frisse zuren komen mooi tot hun recht. De zwarte brigade onder leiding van Marco Westra functioneert op een prettige manier. De service is attent, vriendelijk en verloopt vlotjes. Men is zeer bereidwillig en er ontsnapt niets aan de aandacht. De gehanteerde wijnkaart is goed gevuld met klassiekers voor de internationale gasten, terwijl er ook verrassingen opgenomen zijn. De prijzen zijn flink. De ligging in Amsterdam, de prestigieuze omgeving, die prachtige binnentuin, het hoge serviceniveau, het draagt allemaal bij aan het goede gevoel dat je hier krijgt. Het kost wat, maar de mensen die hier vertoeven hebben het er graag voor over.
7,8

Vind een restaurant