Levendige, licht verteerbare gerechten met balans en precisie

Bord'Eau

tot €75

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Nieuwe Doelenstraat 2-14
1012 CP Amsterdam
020-5311705
www.bordeau.nl

Levendige, licht verteerbare gerechten met balans en precisie

De complete restyling van het hotel die in juni 2020 voltooid werd wijst op ambitie, een nieuw begin. Chef-kok Bas van Kranen gaat helemaal mee met het nieuwe élan dat het hele bedrijf in hartje Amsterdam uitstraalt. En dat geldt ook voor de rest van het team bij Bord’Eau. De gerechten die Bas samen met zijn rechterhand Koen van den Hurk voor ons bereidt zijn visueel dik in orde, met mooie kleurschakeringen. Goed gedoseerde zuren geven frisse prikkels en maken de gerechten levendig en licht verteerbaar. De balans tussen hoofdproduct en overige ingrediënten is doordacht en de smaken zijn met veel precisie gedoseerd. En er zit een duidelijke lijn en opbouw in de menu’s. De natuur, de seizoenen, biologische en duurzame producten uit de regio, ze spelen duidelijk hoofdrollen in de keuken. De menukaart is in drie segmenten verdeeld, met vis- (Eau), vegetarische (Flore) of vleesgerechten (Faune). In elk segment staan de gerechten in de volgorde waarin het menu wordt opgebouwd, van licht en elegant, tot rijk en vullend. Maître is sinds begin 2020 Wouter Denessen, een ervaren vakman die eerder werkzaam was bij De Librije, Spetters en Vuurtoreneiland. De wijnkaart, de arrangementen en de wijnadviezen worden gekenmerkt door veel diversiteit, inclusief verrassende en spannende wijnen uit minder gangbare wijnregio’s. Klassieke combinaties met voorname bordeauxwijnen zijn nog altijd mogelijk hier, maar de meer avontuurlijk ingestelde wijnliefhebber komt zeker ook aan zijn trekken. Sommelier Naduah Bronsveld helpt je graag op weg. De keukenstijl van Bas leent zich goed voor meer variatie in de wijnkeuze. De wijnbehandeling in het algemeen – glas etc. – is hier uitstekend onder controle. Hotel de l’Europe is weer helemaal klaar voor een mooie toekomst. En dat geldt even zeer voor restaurant Bord’Eau als Bas van Kranen en zijn team dit hoge niveau weten vast te houden.

Vind een restaurant