Sympathiek restaurant gerund door bevlogen team, schitterende wijnkaart
BAK Restaurant
tot €75
u
ntb
w
ntb
t
ntb
r
ntb
Sympathiek restaurant gerund door bevlogen team, schitterende wijnkaart
Het driemanschap van het eerste uur is na zeven jaar nog geheel intact, een goed teken. In de keuken staat chef Benny Blisto, Alessandro Da Fies gaat over de fraaie wijnkaart en mede-eigenaar Piet Sanders is gastheer. Eind 2019 openden ze hun tweede zaak: restaurant-wijnbar Bambino. Geen à la carte bij BAK, alleen een vast menu dat dagelijks wisselt, op basis van het menu en het aanbod. Vrijwel alles is afkomstig van regionale producenten. Groenten vormen de bron van inspiratie en spelen de hoofdrol op het bord, biologisch vlees en duurzame vis zijn aanvullingen. Benny kookt met steeds meer precisie en verfijning. Alles komt aan op de smaken, visueel zien de gerechten er steeds eenvoudiger en strakker uit. Geen tierelantijnen meer, geen onnodige toevoegingen. Wat je ziet proef je: elk gerecht een paar smaken tot in detail gedoseerd, en ambachtelijk klaargemaakt via herkenbare bereidingen. De verschillende componenten op het bord zijn beter op elkaar afgestemd dan ooit en er zit meer lijn in de menuopbouw. De wijnkaart is schitterend – niet voor niets was het twee jaar geleden onze Wijnkaart van het Jaar. Sommelier Alessandro Da Fies stelde een zeer geschakeerde verzameling samen van vooral biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen afkomstig van kleine producenten. Knap hoe hij de balans weet te vinden: verrassingen voor de echte wijnfreak, maar ook toegankelijke flessen die bij een breed publiek in de smaak vallen. Da Fies weet wat een gekozen wijn voor effect heeft op de beleving van een gerecht. Hij maakt indruk met zijn adviezen. Elk gerecht krijgt de passende en perfect toegelichte wijn. Dat geeft de combinaties van wijn en spijs hier een eigen signatuur: verrassend, spannend en aangenaam, zoals je het in Nederland zelden aantreft. Sfeer en bediening zijn bij BAK heel ontspannen en sympathiek; niets moet, alles mag.