Meer variatie in finesse, complexiteit, bereiding en textuur

212

tot €100

u

ntb

w

ntb

t

ntb

r

ntb

Amstel 212
1017 AH Amsterdam
0203348685
www.restaurant-212.com

Meer variatie in finesse, complexiteit, bereiding en textuur

Na wat wisselende ervaringen zijn Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot weer op het stabiele hoge niveau van hun laatste jaar bij Bord’eau aanbeland. Ze staan weer de meeste tijd in de keuken en de focus is scherp. De menu’s tellen nu vijf of zes gangen in plaats van acht en zijn uitstekend van opbouw. De gerechten zijn mooi van kleur en compositie en smeuïg, aromatisch, rijk en vullend van smaak, maar altijd tegelijk licht verteerbaar. We proeven ‘echt eten’, op en top gastronomisch, maar nooit gekunsteld of ‘gemaakt’, altijd gewoon lekker. Op basis van mooie Nederlandse producten en ingrediënten, optimaal van cuisson, met sauzen op niveau. Klassiek in de basis, hoog op smaak, met soms frisse, moderne invloeden en hier en daar een oosterse tint. Gastvrouw-sommelier Daphne Oudshoorn geeft leiding aan een perfect op elkaar ingespeeld team. De wijnarrangementen zijn te bestellen in twee kwaliteits- en prijsniveaus. De gewone categorie omvat frisse, fruitige en toegankelijke wijnen die doorgaans prima aansluiten bij de gerechten (Pairing) – al kwamen we deze keer wel twee minder geslaagde wijnkeuzes tegen. In de duurdere categorie (Experience) worden uitstekende wijnen van naam en faam geschonken – bekend bij de echte wijnliefhebber, of juist een spannende uitdaging – die excellent presteren bij het menu. Verzorging van de wijnen en het glaswerk zijn altijd prima in orde. Vergeleken met eerdere bezoeken proefden we meer verfijning, rijkdom, complexiteit en balans. En we merken dat er meer rust is in de zaak.

Vind een restaurant